2011. szeptember 24., szombat

Erről beszéltem...

Ennyire vagyok szorgalmas naplóíró. Úgy látszik semennyire. Sok dolgot horgoltam az utóbbi időben íme néhány dolog.
Ez a kis kosárka a horgolás közben levágott fonalmaradékokat gyűjti magába, mert már az egész nappaliban ezeket a kis szöszöket szedegettem.

Ez az első nagyikockás mintám, poháralátétként funkcionál.

4 megjegyzés:

Eryka írta...

Szia. Nagyon tetszik ez a lila kosárka. Milyen fonalból horgoltad, hogy ilyen szépen áll? Vagy valami extra trükkje van?

HeMarica írta...

Szia! Örülök hogy tetszik a kosárka én ruju blogján láttam hasonlót onnan az ötlet.
A fonal tipusára sajnos már nem emlékszem (biztos hogy nem barka fonal:) ) elég régen vettem, már nem is tudom mihez használtam, talán virág volt belőle sapkára. Inkább pamut fonalnak nézem így tapintásra, a vastagsága (mivel ezek vannak most itthon összehasonlításnak) barka kabala és gilice között van. Magát a kosárkát 3,5 horgolótűvel csináltam 6 sor egyráhajtásos pálca(1rhp) az alja, 12 pálcával indul az első kör. Az oldalán a második kör 1rhp után egy kör kispálcát horgoltam, utána 3 kör 1rhp a 1 kör kispálca végül egy kör punto cangrejo (rákhorgolás). Az egyetlen trükk hogy az alja pont akkora,,hogy beleférjen egy kerek, bambusz poháralátét, ez add egy kis súlyt az egésznek illetve így az aljába nem ragadnak bele a kis levágott fonaldarabkák.
A valóságban azért nem olyan merev, ha végre lesz időm és tudok venni valahol keményítő sray-t, akkor lehet hogy azzal azért lekezelem.

Szilvi írta...

Nekem már volt egy nagy "zacskóm", tele fonal- és cérnadarabokkal, de költöztem párszor, és egy ideje nem találom. Tömőanyagnak szántam. Ha lenne valami hasonló tárolóm, az biztos nem keveredne el. :)

HeMarica írta...

Ez nálam inkább csak a kidobásra szánt darabkákat tárolja, mert elég viccesen néztem ki egy-egy horgolás után :)) Van már egy jó nagy, szintén áltamalam horgolt zsákom, amiben a fonalak nagy részét tartom, és van két varrókosaram amiben a többi apróságot. A következő bejegyzésben megmutatom csak le kell még előbb fotóznom őket.